Een vakantiehuis kopen

Wat veel mensen op hun verlanglijstje hebben staan is het kopen van een eigen vakantiewoning. Voor slechts sommigen is dit vaak maar weggelegd. Een vakantiewoning heeft vaak ook het kenmerk dat het gelegen is op een drukbezochte plek, dikwijls aan zee. De prijzen van deze woningen stijgen soms nog boven de prijs van een gewoon woonhuis uit. Voor velen dus niet haalbaar.

Een recreatiekrediet kan uitkomst bieden. Een vakantiewoning kan zelfs een goede investering zijn. De prijs van een vakantiewoning zal doorgaans alleen maar stijgen. Ook kun je de woning gedurende het jaar verhuren en de inkomsten die je hiermee verkrijgt worden slechts heel gering belast. Helaas wordt de vakantiewoning zelf ook belast, dus zoek dit goed uit.

Daarnaast heb je natuurlijk vakantiewoningen in verschillende soorten en maten. Een sta-caravan is bijvoorbeeld een stuk betaalbaarder dan een riante vakantievilla, dus zal je hier ook sneller een lening voor kunnen krijgen. Ook de plek waar het huis staat zal veel verschil maken. Er zijn zelfs vakantiehuizen in pittoreske dorpen in het buitenland waar je zeer goedkoop aan kunt komen. Vaak wel onder strenge voorwaarden en met een flinke verbouwing voor de boeg.