Stedentrip Londen

Een stedentrip naar London staat bij veel Nederlanders op het verlanglijstje. Bij sommigen omdat ze er nog nooit zijn geweest en bij anderen omdat ze er al vaker naar toe zijn geweest en er graag nogmaals naar toe gaan.

Vervoer
Om naar Londen te reizen heb je meteen al verschillende keuzes: je kunt kiezen voor een overtocht met de ferry, een ritje met de trein of je gaat met het vliegtuig. Dit laatste is natuurlijk verreweg het snelste, omdat je dan vanaf het vliegveld ook direct aankomt in Londen. De vakantiepret kan dan meteen beginnen.

Overnachten
Op het gebied van overnachtingen heb je in London natuurlijk ook ruim de keuze. Er zijn verschillende luxe en minder luxe hotels in Londen waar je kunt verblijven. Vaak hebben hotels in Londen wel een pittig prijskaartje aan hun kamers hangen. Een doorsnee-hotelkamer in Londen is echter wel comfortabel en netjes. Wanneer je wat avontuurlijker bent en ook graag in contact wilt komen met de locale bevolking, dan kun je ook kiezen voor een overnachting in een Bed & Breakfast. Je bent dan goedkoper uit dan wanneer je in een hotel verblijft en een B&B heeft wel zo zijn charmes.

Bezienswaardigheden
In Londen valt genoeg te zien en te beleven. Je kunt een bezoek brengen aan Buckingham Palace en Big Ben of je kijkt uit over de stad vanuit de London Eye. Ook kun je kiezen voor verschillende tours door de hoofdstad van Engeland, bijvoorbeeld met een dubbeldekker bus of over de rivier de Thames per boot. Ook op het gebied van eten, drinken en uitgaan heeft Londen een hoop te bieden.

Geld lenen voor een citytrip
Wanneer je op citytrip gaat en je hebt van te voren niet echt een idee wat alles gaat kosten, neem dan je creditcard mee. Je hebt dan altijd geld tot je beschikking. Heb je onverhoopt een onverwachte uitgave, dan is dit geen probleem en kun je het geld later terugbetalen. Ook een reisverzekering afsluiten voor een reis naar Londen is belangrijk. Een reisverzekering vergelijken is dan ook verstandig.