De stad Lissabon leren kennen

Lissabon was altijd al een aantrekkelijke stad. De laatste jaren raken ook steeds meer mensen daarvan overtuigd. Het is één van de opkomende citytrips voor de echte liefhebbers van stadsbezoeken. Een citytrip Lissabon heeft je dan ook heel veel te bieden op allerlei vlakken. Er is genoeg aan te dragen waarom je zelf ook eens zou moeten gaan. Om je daar een beter beeld van te geven, worden hier een aantal dingen besproken. Aan de hand daarvan raak je definitief overtuigd dat je snel eens een reis moet boeken.

De stad Lissabon leren kennen

Wanneer je op citytrip gaat, dan doe je dat natuurlijk in de eerste plaats omdat je de stad zelf wilt leren kennen. In Lissabon is daar dan ook alle gelegenheid toe. De oude stad is goed bewaard gebleven en er zijn meerdere manieren om dat te ontdekken. Dat doe je niet alleen te voet, maar vooral ook door op de oude tram te stappen. Deze rijdt inmiddels al bijna 150 jaar in de stad. Er zijn een aantal lijnen, dus het is heel gemakkelijk om alle kanten van de stad op deze manier te leren kennen. Het is bovendien niet duur om op deze manier te reizen.

De verschillende bezienswaardigheden bekijken

Het gaat je natuurlijk ook om de bezienswaardigheden Lissabon. In het geval van deze stad zijn dat er flink wat. Dat komt natuurlijk niet in de laatste plaats doordat de oude stad zo goed bewaard is gebleven. De Arco de Rua Augusta is een goed voorbeeld. Deze boog staat er al sinds halverwege de achttiende eeuw. Het is een monument voor de grote aardbeving die de stad ooit trof, waarbij een groot deel van de stad verwoest werd. Dit is slechts één van de vele voorbeelden van bezienswaardigheden die je in deze stad kunt terugvinden.

De keuken ontdekken

Ook niet onbelangrijk is het ontdekken van de keuken van Lissabon en Portugal. Dat kan je dan ook op meerdere manieren doen. Het is in ieder geval zeker interessant om je aan gebak te wagen. Dit is misschien niet het eerste waar je normaal gesproken aan denkt, maar wanneer je hier bent is dat wel één van de belangrijkste kenmerken van de plaatselijke keuken. Pasteis de Belem is een heel goed voorbeeld, dat ook nog eens vooral in deze stad heel veel gemaakt wordt. Kies een goede plaatselijke bakker om de beste vorm van het gebak te leren kennen.

Genieten van het uitzicht

Het is ook aantrekkelijk om Lissabon eens van een hele andere kant te bekijken. Dat kan je doen omdat de stad niet geheel vlak is, maar veel hoogteverschillen kent. Zo kan je dus gebruikmaken van de hoge punten om op die manier een goed uitzicht over de stad te hebben. Een goed voorbeeld hiervan is Castelo S. Jorge. Hier kan je de gehele stad vanuit alle hoeken bekijken en heb je een echt mooi panoramazicht op alles. Voor een kleine prijs kan je hier naar binnen. Bovendien kan je hier ook lekker blijven rondhangen, mocht je dat willen.

Alles eruit halen

Het is wel aan te raden om alles eruit te halen wanneer je naar Lissabon gaat. Het is niet een stad die na enkele dagen al gaat vervelen. Dit was slechts een greep uit de vele mogelijkheden die er liggen. Zelfs op straat lopen is al een hele belevenis. Dat maakt het dus ook meer dan de moeite waard om direct te boeken en eens te gaan kijken wat het voor jou allemaal te bieden heeft. Kies voor meerdere dagen om niet verrast te zijn door de grote hoeveelheid mogelijkheden en gewoon alles te kunnen doen. D