Vakantie in Dubai: tips en wetenswaardigheden

Ga je op vakantie naar Dubai, dan kies je voor een moderne metropool in het hartje van de Verenigde Arabische Emiraten. Wil je je trip combineren met een wel heel bijzonder moment in de geschiedenis? Dat kan, want van 20 oktober 2020 tot en met 10 april 2021 wordt in Dubai de 35ste editie van de ‘World Expo’ , de Wereldtentoonstelling, gehouden. Het is de eerste keer dat de Wereldtentoonstelling in een Arabisch land wordt gehouden en daarmee is de Wereldtentoonstelling Dubai 2020 een wel heel bijzondere belevenis.

De wereldtentoonstelling 2020 richt zich op thema’s als duurzaamheid en gelijke kansen. Ook mobiliteit is een onderwerp dat centraal staat. Het is de eerste tentoonstelling die op een zo klimaatneutraal mogelijke manier wordt opgezet. Maar ook buiten de World Expo om is er een Dubai genoeg te zien en te beleven. De metropool is al een tijdje een hoog aangeschreven vakantiebestemming waar je kunt genieten van luxe, zon, zee, strand en cultuur.

Over de Verenigde Arabische Emiraten

De Emiraten (of V.A.E.) vind je op het Arabische schiereiland en aan de Perzische Golf. Er zijn in totaal zeven Emiraten waarvan Dubai er eentje (en direct ook de belangrijkste en de bekendste) is. Naast Dubai heb je nog Abu Dhabi (het tweede bekendste Emiraat) en Ras al-Khaimah, Sharjah, Umm Al Quywayn, Ajman en tot slot Fujeirah.

Tot begin december 1971 stonden de Emiraten onder Brits bewind. Van oudsher zijn de olie- en aardgasindustrie de belangrijkste bronnen van inkomsten van de V.A.E., maar inmiddels vormt ook de toeristische industrie een belangrijke bron van inkomsten. Er zijn veel mensen die tegenwoordig kiezen voor een vakantie Dubai of naar een van de andere Emiraten.

Dubai vakantie: wat zijn de hotspots?

Dubai is geschikt voor allerlei soorten vakanties. Wil je luxe? Dan kun je terecht in een van de vele resorts die deze oosterse metropool kent. De stad is grofweg opgesplitst in twee delen: het noordelijke deel van Dubai, dat ook wel bekend staat als het ‘oude Dubai’ en gesitueerd is rond om het water en ‘Nieuw Dubai’, de regio meer naar het zuiden toe. Dit is de plek waar je de torenhoge gebouwen vindt en de haven van Dubai. De haven is sowieso een bezoekje waard, niet alleen vanwege de prachtige plek en de mooie locatie, maar ook vanwege alle exorbitante jachten die je in de haven kunt spotten.

Er zijn genoeg prachtige plekken om te verblijven, maar luxe resorts zoals Al Maha en Bab Al Shams zijn echt tips. Qua hotels kun je onder andere terecht in het Armani Hotel en rondom het Dubai Kanaal vind je genoeg geweldige hotels. Ook meer richting het strand zijn genoeg resorts en hotels te vinden. Daar kun je alle geneugten van de stad combineren met het echte zon- en strandvakantiegevoel dat je krijgt van de zee.

Met de metro of op de fiets naar de palmeilanden

Op je vakantie in Dubai mag een bezoek aan de wolkenkrabber Burj Khalifa niet ontbreken. Met zijn 828 meter is Burj Khalifa dan ook moeilijk te missen. Andere bezienswaardigheden zijn de Dubai Mall, oftewel het immense winkelcentrum waar je binnenin een ijsbaan vindt en ook aquarium van Dubai is gehuisvest.

Hoe kom je bij al die prachtige plekken in oud Dubai en in nieuw Dubai tijdens je Dubai vakantie? Je kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van de uitstekende metrolijnen in de stad, maar je kunt ook een fiets pakken om de stad en alle mooie plekken te verkennen. Een fiets huren kan door gebruik te maken van Byky. Je kunt zelfs een rondje maken langs de kunstmatige eilandengroep, de palmeilanden.