Prachtige rondreis Suriname

Een rondreis maken door het prachtige Suriname

Als je een prachtige rondreis wilt maken, dan is Suriname daar zeker geschikt voor. Je kan gemakkelijk een leuke reis naar het land plannen. Uiteraard moet je eerst en vooral zorgen voor het reserveren van een vliegticket Suriname. Nadien kan je bekijken welke districten en plaatsen je er wilt bezoeken. Op die manier kan je hotels boeken langs de plaatsen die je wilt ontdekken in het land. Een ticket Suriname is gemakkelijk te boeken via internet. Je kan deze online boeken aan de beste prijzen!

Een bezoek aan Commewijne tijdens je rondreis

Het district Commewijne ligt direct naast Paramaribo. Deze laatste is namelijk de hoofdstad van Suriname. Het is leuk om ze allebei te ontdekken tijdens een leuke rondreis Suriname. In Commewijne zijn er drie gezellige plaatsen om te bezoeken, namelijk Frederiksdorp, Peperpot en Matapica.

Frederiksdorp met oude koffieplantage

Frederiksdorp is een oude koffieplantage die nu wordt gebruikt voor het toerisme. Het is de ideale plek voor iedereen die van rust en wandelen houdt. In het oude, koloniale huis woonde vroeger de plantage-eigenaar. Dit huis werd gerenoveerd en wordt momenteel gebruikt als toeristische accommodatie. Hetzelfde geldt voor de voormalige huizen van de politieagenten. Tijdens je rondreis door Suriname kan je dus in één van deze accommodaties verblijven.

Peperpot met plantages en slavenhuizen

Peperpot is, net als Frederiksdorp, een voormalige koffieplantage. De plantage is gemakkelijk te bereiken vanuit Paramaribo. Je kan er nog steeds enkele slavenhuizen, het koloniale huis en een oude fabriek vinden. In de afgelopen jaren zijn veel renovaties aan deze gebouwen voltooid. De beste manier om de plantage te verkennen is met de fiets, omdat het gebied erg groot is. Met de fiets kan je voldoende tijd nemen om op elke plek te stoppen.

Matapica met zeeschildpadden

Matapica ligt aan de kust van Suriname. Dit natuurreservaat staat bekend om zijn zeeschildpadden. In de periode van januari tot augustus komen de zeeschildpadden naar deze plek om hun eieren te leggen. Als je de zeeschildpadden wilt spotten, moet je ‘s nachts naar Matapica gaan, want dit is het moment waarop de schildpadden hun eieren leggen. Als je stil en voorzichtig bent, zul je de schildpadden niet afschrikken, zie je ze een nest graven en hun eieren aan de kust leggen. Dit is zeer indrukwekkend en een must voor iedereen die op vakantie gaat naar Suriname. Ook heb je veel kans om enkele kaaimannen in het water te spotten tijdens een boottrip naar Matapica.

Het district Para

Het district Para ligt direct onder Paramaribo. Tijdens je rondreis is het aan te raden om er twee plaatsen te bezoeken, namelijk de Jodensavanne en Overbridge.

De beschermde Jodensavanne

De Jodensavanne is een voormalige residentie van Sefardische joden in Suriname. In de tijd dat ze vanuit Spanje naar Suriname kwamen, begonnen ze met suikerrietplantages. Tegenwoordig woont daar niemand meer. Het gebied is sinds 2009 aangewezen als nationaal monument en wordt door de wet beschermd. Bovendien maakt Jodensavanne sinds 1999 deel uit van de UNESCO werelderfgoedlijst.

Overbridge met paradijselijk resort

Tijdens je tijd in Para kan je verblijven in het Overbridge River Resort. Dit resort ligt direct naast de rivier de Suriname en beschikt over palmbomen en meer, wat het een echt paradijs maakt. Als je op zoek bent naar rust en een ontspannen tijd, moet je echt in dit resort verblijven.