Op vakantie naar Noorwegen

Wanneer je op vakantie gaat naar Noorwegen is een goede voorbereiding wel zo prettig. Het is een groot land dat zoveel te bieden heeft, dat een goede reisplanning goed van pas komt. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een vakantie naar Noorwegen. Je kunt natuurlijk kiezen voor één bepaalde plaats en van daaruit leuke uitstapjes maken. Dan is het belangrijk om een goede plek te kiezen als uitvalsbasis voor de uitstapjes. Ben je van plan een rondreis door Noorwegen te maken? Dan is een goede planning natuurlijk essentieel.

Het land van het Noorderlicht

Ga je op reis en wil je het Noorderlicht meemaken? Reis dan voor dit bijzondere natuurfenomeen naar Noord Noorwegen. In de periode van 21 september t/m 21 maart kun je het Noorderlicht op verschillende plekken waarnemen. Doe dit bijvoorbeeld vanaf een boot op een meer, een uitkijkpunt of ontdek ook het stadse Noorderlicht dat in verschillende steden te zien is. Maak ook contact met de locals, want die weten natuurlijk altijd de beste plekjes aan te wijzen.

Zomers in Noorwegen

Ook de zomers in Noorwegen mogen niet ontbreken. Iets minder sneeuw, een aangenamere temperatuur, maar vanaf de fjorden toch uitzicht op mooie besneeuwde bergtoppen. Maak je vakantie Noorwegen in de zomer helemaal compleet met de middernachtzon. Door dit natuurverschijnsel wordt het een bepaalde periode boven de noordelijke poolcirkel helemaal niet donker. Dat op zich is natuurlijk al een heel bijzondere ervaring. Maar de middernachtzon zorgt ook voor een bijzonder natuurverschijnsel. De zonsopgang lijkt over te gaan in de zonsondergang. Een prachtig avond of ochtendrood aan de horizon is het gevolg.

Winters Noorwegen

Wie van koude winters en sneeuw houdt zit in Noorwegen natuurlijk perfect. De beste periode voor de wintersport is februari/maart. Vanwege de noordelijke ligging van Noorwegen, zijn de wintersportgebieden heel zeker van sneeuw. Noorwegen biedt alles wat je van een wintersport land mag verwachten. Wie het skien, snowboarden of langlaufen even voor gezien houdt, kan ook een prachtige winterse wandeling in de bergen maken.

Avontuurlijk Noorwegen

Noorwegen biedt ook voor de echte avonturiers genoeg uitdaging. Naast de wintersporten trekken er ook bergbeklimmers naar Noorwegen voor het beklimmen van de bergen en de gletsjers. In de zomer is ook het kajakken op de fjorden en het raften op de snelstromende rivieren een uitdagende activiteit. Voor wie wel van de natuur houdt, maar niet zo avontuurlijk is aangelegd, biedt Noorwegen uitgestrekte wandelroutes door de natuur. In de winter worden er tochten met sledehonden georganiseerd.

Cultuur snuiven in Noorwegen

Noorwegen kent een eigen historische cultuur die terugvoert naar de Vikingen. In de steden vind je veel overblijfselen en verhalen over deze cultuur. De steden van Noorwegen kennen vele musea met verschillende soorten kunst, zowel historie als hedendaagse kunst, zoals de kunstenaar Edvard Munch. Voor wie de cultuur van Noorwegen graag wil proeven mogen de velen restaurants niet in het reisplan ontbreken. De winkels met streekproducten zijn niet uit het straatbeeld weg te denkenk. Door deze winkels proef je letterlijk Noorwegen, en wellicht neem je een stukje Noorwegen mee naar huis. Plan je rondreis Noorwegen zorgvuldig, want je wilt natuurlijk niets missen!