De hoogtepunten van Israël ontdekken

Je komt vast terug met een tas vol met indrukken na een vakantie Israël .Een reis naar dit land is vol variatie en altijd anders dan je je had voorgesteld. Israël is natuurlijk het land uit de Bijbel, doorspekt met religie. Toch vind je er veel meer dat je niet mag missen. Bruisend Tel Aviv bijvoorbeeld, maar ook stranden met palmbomen die je meteen een lekker vakantiegevoel zullen geven. Een Israël vakantie is hoe dan ook altijd bijzonder.

Klaagmuur

Je zou het misschien niet meteen denken, maar Israël heeft ook bergtoppen en sneeuw. Het landschap is divers, net zoals de bezienswaardigheden die het land rijk is. Een van die iconen is de Klaagmuur in het oude deel van Jeruzalem. Er is niets heiligers ter wereld binnen het jodendom. Wist je dat het grootste deel van de Klaagmuur onder de grond is te vinden? Een deel van het complex kun je bezoeken, hou wel rekening met scherpe beveiligingsmaatregelen.

Oud en nieuw

Jeruzalem is natuurlijk veel meer dan alleen de stad van de Klaagmuur. Zowel de Oude als de Nieuwe stad hebben genoeg te bieden en mag dus niet ontbreken tijdens je vakantie door Israël. Het is de grootste stad van het land met bijna een miljoen inwoners. In het nieuwe deel van de stad geloof je bijna niet dat je in de Heilige Stad bent. Je winkelt en slaapt hier in luxe en stijl. In de Oude stad daarentegen loop je door kronkelende steegjes. Vol historische schatten zoals het Tempelplein. Modern gaat hier uitstekend samen met geschiedenis.

Hip Tel Aviv

Tel Aviv en Jeruzalem liggen dichtbij elkaar. Je reist dus makkelijk van de ene stad naar de andere in amper een uurtje. Het grote voordeel is dat je zo meteen een goed beeld krijgt van de diversiteit van Israël. Tel Aviv is een bijzondere en verfrissende stad. De ruimdenkende sfeer is perfect voor een vakantiebestemming. Een reis naar Israël is dus zeker niet compleet als je Tel Aviv hebt overgeslagen. Een mooi centrum, een haven met boulevard en fijne stranden waar ook vaak muziek wordt gemaakt. Ook de Carmel Markt is zeker het ontdekken waard.

Massada

Massada is ook een must-see als je in Israël bent. Dit nationale park is een hoogtepunt voor geschiedenisfanaten, maar ook als je daar niet zoveel mee hebt is dit een prachtige plek. Dit fort was de vluchtplek voor Herodes. Hoewel het hoog op een rotsformatie ligt hoef je niet bang te zijn voor een enorme klim. Er is namelijk ook een kabelbaan. Eenmaal weer beneden aangekomen kun je ervaren hoe het voelt om te dobberen in de Dode Zee. Het is goed voor je lijf en je bent een unieke ervaring rijker.

De woestijn in

Een woestijntocht is ook bijzonder om mee te maken. In de Negev woestijn in het zuidelijke deel van Israël kun je zelf in tenten overnachten bij de nomaden. Het kan er flink koud worden, dus neem voldoende kleding mee als je op avontuur gaat in de woestijn. Je vindt er onder andere grotdorpen en kibboetsen, maar ook ruïnes. Wie denkt dat het saai is in de woestijn zal het tegendeel ontdekken in Israël, want met bergen, kloven en zandduinen kijk je hier je ogen uit.