Tips om geld te lenen voor de vakantie

Wanneer je op vakantie gaat en je kunt dit niet ineens betalen, dan kun je een lening afsluiten. Duurt het nog even voordat je op vakantie gaat, dan kan het een optie zijn om eerst te gaan sparen. Dat is immers altijd voordeliger dan lenen.

Bepaal eerst hoe lang je erover wilt doen om de lening af te betalen. Kies je voor een korte looptijd, dan betaal je maandelijks vele terug maar ben je ook snel van je lening af. Bij een langere looptijd betaal je maandelijks minder en betaal je ook minder rente, het duurt alleen wel heel lang voordat je van de lening af bent en je bent uiteindelijk ook nog eens meer geld kwijt.

Ook is het belangrijk om te bepalen wat de kosten zijn voor je vakantie. Weet je dat van te voren al, sluit dan een persoonlijke lening af. De rente hiervan staat vast, dus je weet precies wat je te wachten staat (oftewel hoeveel je terug moet betalen). Weet je nog niet exact hoeveel de vakantie je gaat kosten, dan kun je ook een doorlopend krediet nemen.

Je heb dan een ruim bestedingsbedrag en als je minder geld nodig hebt is dat alleen maar positief. Je betaalt dan ook minder rente. Ook zou je kunnen kiezen voor een minilening. Je leent dan het geld en betaalt dit dan op korte termijn terug. Wanneer dit op korte termijn lukt, is dit ook helemaal prima. Wanneer je echter niet terug kunt betalen wordt deze lening vaak omgezet in een lening met een hoge rente en kan dit vervelende consequenties opleveren. Denk hier dus goed over na.