Geld lenen voor de vakantie

Wij Nederlanders lenen overal geld voor: voor ons huis, voor onze auto, voor een nieuwe TV, om de maand door te kunnen, … maar ook voor onze vakantie. Ja, ook voor de vakantie.

Een recreatiekrediet wordt voor verschillende doeleinden afgesloten. Waar er een lening voor een auto afgesloten wordt, wordt dat net zo goed gedaan voor een caravan, camper of boot. Puur voor vakantiedoeleinden dus, dus valt dit onder de noemer geld lenen voor de vakantie. Het betreft hier vaak hoge uitgaven, dus is het enigszins logisch dat mensen een lening afsluiten voor de aanschaf. Ook betreft het hier een lening voor iets dat waarde houdt; je hebt dus een onderpand voor de lening.

Echter zijn er ook veel mensen die een lening afsluiten om hun vakantie te kunnen bekostigen. Hoewel je dan voor het geleende geld een mooie ervaring en mooie herinneringen krijgt, houd je er verder niet iets van waarde aan over. Een dergelijk recreatie krediet kan mensen veel problemen bezorgen. Alles is leuk zolang je op vakantie bent, maar na de vakantie moet je het geld toch terug gaan betalen. En waar mensen vaak het geld vóór de vakantie niet hebben, hebben ze dat erna vaak ook niet.

Een recreatie krediet afsluiten, oftewel lenen voor vakantiedoeleinden, gaat vaak gemakkelijker dan je denkt. Neem als voorbeeld maar de credit card. Alles kan gemakkelijk betaald worden met de kaart: de vakantie zelf, de luxe etentjes tijdens de vakantie, de mooie excursies en noem maar op. En in de vakantie geef je altijd meer geld uit dan je hebt gepland. Na de vakantie begint dan toch echt het terugbetalen van het geld op krediet en dat kan soms een vervelende aangelegenheid worden.

Een recreatie krediet kan dus voor verschillende doeleinden aangewend worden en je moet er goed over nadenken. Zoals met alle leningen het advies: Let op! Geld lenen kost geld.